Kos

KosKreikka, Kosin saari
Kos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, eikä suotta. Kosin lapsiystävälliset rannat ja hotellit tekevät tästä rantalomaparatiisista kohteen, jossa viihtyy koko perhe vauvasta vaariin. Upeat maisemat turkoosin sinisen meriveden ympäröimänä takaavat täydellisen loman ainekset. 

Kos on kuuluisa hyvistä hiekkarannoistaan ja niistä suosituimpia ovat saaren eteläkärjen Paradise Beach ja pohjoispuolen Tigaki Beach. Paradise Beach on saaren pisin ranta ja sen valkoinen hieno hiekka, alueen lukuisat vesiurheilumahdollisuudet ja matala vesi on omiaan lapsiperheille. Tigaki Beachin alueelta löytyy useita ravintoloita ja tavernoita ja baareja. Myös Tigaki sopii hyvin lapsiperheille. 

Kosilla on myös paljon muuta tarjottavaa upeiden hiekkarantojen lisäksi.  Aivan kaupungin välittömässä läheisyydessä sijaitseva lääkintätaidon jumalalle omistettu Asklepionin temppeli on yksi koko Kreikan kuuluisimpia nähtävyyksiä. 

Kaupungissa sijaitsevasta Johanniitta ritaireiden linnasta löytyy historian havinaa, sillä sen juuret siintävät aina 1500 –luvun alkuun saakka. Hieman erilaisiin tunnelmiin voi sen sijaan tutustua pienessä Antimachian kylässä, josta löytyvät upea venetsialainen linna, vanhat tuulimyllyt sekä kreikkalaistyyliset perinteikkäät talot.
Mikäli mieli siintää vielä kauemmas, voi kaupungin satamasta hypätä Turkin Bodrumiin vievään laivaan. Päivän reissun jälkeen satamaan palaavia matkailijoita tervehtii satama-alueelle sytytettävät kirkkaat valolyhdyt. 

Illan jatkuessa yöhön Kosin vilkas yöelämä johtaa matkailijat riehakkaisiin karnevaalitunnelmiin. Saaren useat rantadiskot, baarit ja klubit pitävät huolen siitä, että tanssijalka vipattaa aina aamun pikkutunneille asti.  

Kos muualla netissä:

1 kommentti:

  1. Loistava kooste Kosin tärkeimmistä puolista. Itse olen siellä ollut, ja voin vahvistaa tiedot. Kiitos myös mahtavista linkeistä, etenkin kreikkaan.net osoittautui todelliseksi Kreikka-oppaaksi. Sieltähän sai tietoa jopa paikallisista ruokalajeista ja historiasta, ihan suomalaisen Kreikassa asuvan kirjoittamana... ei siis pelkkää turistifirmojen propagandaa.

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.