New York


New York

New York - Retrojuliste
Maailman tunnetuin suurkaupunki, New York tunnetaan kaupunkina, joka ei koskaan nuku. Kaupungin 8 miljoonan asukkaan kiireiset elämänrytmit pitävät kaupungin liikkeessä yötä päivää, viikonpäivästä huolimatta. Maailman kuuluisimmista pilvenpiirtäjistään tunnettu New York on todellinen kulttuurien sulatusuuni, jossa turistit voivat kokea unohtumattomia elämyksiä huikeissa elokuvista tunnetuissa maisemissa.
New York on muodostunut pääosin kolmelle saarelle. 

Kaupunki jaetaan viiteen hallinnolliseen osaan, joista  Manhattan on kaupungin ydinkeskus ja täten myös tiheimmin asuttu alue. Suurin osa tunnetuimmista nähtävyyksistä sijaitsee Manhattanin alueella. Brooklyn on kaupungin väkirikkain kaupunginosa yli kahden ja puolen miljoonan asukkaan voimin. Queens puolestaan on suurin pinta-alaltaan. Kaupungin ainut osa, joka sijaitsee mantereella, on pohjoisen Bronx. Staten Island on pienin ja sinne pääsee ainoastaan lautalla. 

New Yorkin nähtävyydet vetävät puoleensa vuosittain 47 miljoonaa turistia ja on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista. Kaupunki tarjoaa lukemattoman määrän erilaisia aktiviteetteja ja muutaman päivä New Yorkissa ei ole tarpeeksi näiden kaikkien tutkisteluun. Päivisin nähtävyyksien kiertely ja ostoskierrokset yhdessä maailman parhaassa shoppailukohteessa sekä hulppea yöelämä tekevät New Yorkista täydellisen kaupunkilomakohteen. 

New Yorkissa voi vierailla ympäri vuoden, mutta säätiedot on suositeltava tarkastaa ennen lomalle lähtöä. Keväisin ja syksyisin lämpötilat ovat viidentoista asteen molemmin puolin, kun taas kesällä mittari kohoaa yli kolmenkymmenen asteen helteisiin. Talvet ovat leutoja ja lumisateiden mahdollisuuttakaan ei sovi sulkea pois. Satoi tai paistoi, New York ei jätä ketään kylmäksi!


2 kommenttia:

  1. Taidankin valita New Yorkin seuraavan kaupunkiloman kohteeksi! Se taitaa olla yksi maailman monipuolisimmista kohteista, mutta kertokaapa, miten siellä parhaiten huolehtii turvallisuudestaan ja muutama päänähtävyys olisi kiva jo valita valmiiksi ennen matkaa. Keneltä muuten saa edullisimmat lento+hotelli paketit, ja mistä voisi etsiä teatterilippuja?

    VastaaPoista
  2. Nähtävyyksien osalta voisin mainita ainakin Vapaudenpatsaan, Central Park -puiston, entisten tornien tilalle nouseen One World Centerin, Yankees Stadiumin ja Times Squaren ja sitä ympäröivän teatterialueen Broadwayn.Turvallisuuden puoleen sanoisin, ettei keskiyön jälkeen kannata liikkua metrolla kuin Manhattanin alueella, ja pysytellä muutenkin niillä tunnetuimmilla tursitialueilla, jollei halua yllätyksiä. Kaduilla saa New Yorkissakin olla tarkkana, mutta niin saa tietysti Hesassakin, muuten voi lompakko saada siivet alleen. Lisätietoja voit lukea vaikkapahttp://kaupunkilomalle.com -sivustolta

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.