Kreikka

Parthenonin Temppeli
Matkakohteiden esittelyssä on vuorossa Kreikka.Tilastoja minulla ei ole käytettävissä, mutta varmaan Espanjan ohella Kreikka on kaikkein suosituin kesälomakohde. Kreikka on nimenomaan rantalomakohde, kaupunkikohteista oikeastaan ainoa on Ateena.

Lisäksi suurin osa lomakohteista on saarilla. Mannermaalla on vain muutama kohde. Suosituimmat lomakohteet ovat Kreeta, Rodos, Lefkas, Kos, Samos, Santorini ja Korfu. Jokaisessa näistä on erillisiä lomakohteita; kaupunkeja ja kyliä.

Erikoiseksi Kreikan lomakohteet tekee se, että lähes jokaisella on oma historia ja omintakeinen kulttuuri. Saaret ovat olleet monet itsenäisiä, vauraita, jopa aikansa suurvaltoja ja sitten olleet osana milloin mitäkin valtakuntaa, valloitettuna tai liittolaisena. Kreikkalaiset ovat aina sotineet jos sopivaa maahantunkeutujaa tai valloitettavaa ei ole ollut niin sitten on sodittu keskenään.

Kreikkalainen mytologia on kaikkien tuntemaa. Jumalat Zeus, Hera, Hermes, Poseidon, Apollon ja monet muut ovat erottamaton osa länsimaista kulttuuria. Koko länsimainen sivistys ja demokratia sai juuri alkunsa Kreikasta. Kreikkalainen kulttuuri ja sen kirjallisuus ovat luoneet eurooppalaisuuden ytimen. Tarinat kreikkalaisten taisteluista ja uroteoista on myös osa meidän historiaamme.

Koska jokainen Kreikan matkakohde on omintakeinen ja omaleimainen niin teen niistä jokaisesta (siis ainakin tärkeimmistä kohteista) oman sivunsa.

Lisätietoja Kreikasta löytyy ainakin matkatoimistojen sivuilta, joskaan tieto ei aina ole täysin puolueetonta. Eräs sivuston on vailla vertaan ja sen linkki löytyy tästä: Kreikkaan.net . Sivuston tietojen mukaan sen on tehnyt suomalainen Kreikassa pysyvästi asuva.

Jos haluat linkittää näille sivuille, niin linkki tälle sivulle on "http://blog.lomakohde.org/p/kreikka.html"  ja koko lomakohde sivuston pääsivulle "http://blog.lomakohde.org".

Oletko itse käynyt Kreikassa? Missä siellä olet käynyt? Rodoksella vain Kreetalla? Vai jossain muualla? Jätä pieni viesti ja kerro millainen oli sinun kokemus tai mitä mieltä olet Kreikasta tai kreikkalaisista.

2 kommenttia:

  1. Mukava ensiesittely Kreikkaan, tosiaan jokainen saari on aika erilainen, niin yleisilmeeltään kuin nähtävyyksiltään ja jopa ruoiltaan. Omien kokemusten perusteella standardeja ovat upeat ja puhtaat rannat, ystävälliset paikalliset ja lapsiystävällisyys. Mutta mitens tuo turvallisuuspuoli Ateenassa, jonne olen itse loppusyksystä lähdössä, onko siellä yhtä turvallista kuin 2000-luvun alussa, jolloin siellä viimeksi piipahdin?

    VastaaPoista
  2. Kreikkalaiset on ystävällisiä ja ihan ventovierailtakin kannattaa uskaltautua pyytämään apua ja neuvoja, ovat lähes aina mielissään päästessään puhumaan (toisin kuin me suomalaiset). Itse ajelen usein loman aikana vuokra-autolla eri puolella kutakin kohdesaarta, ja silloin joudun toisinaan kyselemään ajo-ohjeita. Vanhempi väki ei useinkaan osaa englantia,nuoremmat lähes poikkeuksetta kylläkin. Vanhemmat luottaa elekieleen kovasti, usein mulle on tarjottu kahvit tai ouzot paikallisessa kyläkahvilassa, varsin kiva kokemus! Auto kannattaakin vuokrata, etenkin jos on lapsiperheestä kyse, jotta voi huoletta koluta lomakohteen kolkkia omaa tahtia ja rahdata kaikki tarvittava mukana.

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.