keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Thaimaa

Thaimaa
Thaimaa on maa, jossa kaikki hymyilevät ja ovat ystävällisiä. Suoranainen vastakohta vuosikymmenten takaiselle itänaapurille, jossa kukaan ei hymyillyt ja palvelua ei saanut mistään.

Tärkeintä on, kun matkustat Thaimaahan, tehdä se oikealla asenteella. Asiat ovat siellä niin kuin ovat eivätkä sinun toimesi johdosta muuksi muutu. Ole kohtelias ja hymyile ihmisille. Silloin saat hyvää palvelua ja kunnioitusta osaksesi.

Käytä paikallisten palveluja. He saavat siitä elantonsa ja sinä saat hyvän mielen. Ei pidä ajatella, että ihmisiä alistetaan tekemään työtä pienellä palkalla. He ovat ylpeitä työtään ja haluavat tehdä sen hyvin. Kun sinua palvellaan, niin älä ole vaivautuneen oloinen vaan osoita hillitysti olevasi tyytyväinen palveluun ja nauti siitä.
Mene rannalle, vuokraa rantatuoli. Tilaa juotavaa, se tuodaan sinulle. Ota hieronta ja nauti siitä. Sinä olet paikallisten silmissä varakas ja tuo on juuri oikea tapa käyttää rahaa. Jos et käytä palveluja sinua pidetään edelleen rikkaana, mutta saitana tai tyhmänä.

Linkit:

Thaimaa (thaimaahan.net) Thaimaan eri matkakohteet esittelyssä.

2 kommenttia:

  1. Aivan, kaikkialla pitää käyttäytyä paikallisten tapojen mukaan, ja kohteliaisuus on valttia. Thaimaan rannat on mahtavia, hotellit puhtaita ja palvelu ystävällistä kaikkialla. Thaimaa on paljon muutakin kuin rantoja, sillä eri puolilla maata pääsee tutustumaan upeisiin luonnonpuistoihin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Se sopii myös omatoimimatkan kohteeksi, sillä lentoja ja hotelleja löytyy helpolla netin kautta, ja hinnat on edulliset. Thaimaa on lisäksi todella lapsiystävällinen, itse olen lomaillut Phuketissa ja Ko Lanissa, varsinaisia paratiiseja palmuineen. Paikallista käsityötä jne kannattaa todella suosia, sillä siten monet naiset ja lapset pysyvät poissa "kadulta".

    VastaaPoista
  2. Osoita sormella itseäsi!24. kesäkuuta 2016 klo 6.03

    Thaimaa on ihana maa, mutta me turistit ollaan suuressa määrin onnistuttu pilaamaan ne kaikista suosituimmat lomakohteet omilla vaatimuksilla ja käytöksellä, siitähän on tarjontaa mistä on kysyntää. Turha siis syyttää vaan thaimaalaisia rahastuksesta tai prostituutiosta, kuten foorumeilla viime vuosina useimmiten tapahtuu, ollaan itse siihen enemmän syypäitä kuin he!

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.