tiistai 10. marraskuuta 2009

Phuket

Phuketista tulee parhaiten mieleen joulukuun 2004 tsunami. Hyökyaalto pyyhki rantoja ja vei satojen ihmisten hengen. Tsunami eli maanjäristysaalto sai alkunsa Intian Valtamereltä läheltä Sumatran saarta. Merenalainen maanjäristys sai aikaan valtavan hyökyaallon joka koettiin kaikkialla Intian valtameren rannoilla. Pahiten Indonesiassa ja Thaimaassa. Thaimaan kohteet Phuket mukaan lukien toipuivat järistyksestä nopeasti.

Phuket on suuri saari jonka erottaa manner Thaimaasta vain kapea salmi. Koska Phuket on saarikohde, niin sillä riittää myös rantoja. Rantaviivaa saarella on yhteensä satoja kilometrejä ja suosittuja rantoja on kymmeniä. Tunnetuin niistä on Patong Beach.

Vesiurheilun harrastajan kannattaa suunnata ehdottomasti juuri Phuketiin. Suosittuja "pintalajeja" ovat kalastus ja purjelautailu. Veden alla kalastetaan myös harppuunalla tai muuten vain sukelletaan tai snorklataan. Vesi on kirkasta ja puhdasta.

Lisätietoja: Phuket 

3 kommenttia:

  1. Olin mieheni kanssa muutama kuukausi sitten Phuketissa lomalla. Vaikka saari onkin luonnoltaan todella kaunis, ja muutenkin siellä riittää kiitettävästi tekemistä ja thaimaalainen estetiikka on suomalaiseen verrattuna kerrassaan upeaa, jäi matkasta hieman huono maku suuhun noiden tyttöbaarien takia. Siellä näkyi suomalaismiehiäkin ihan häpeämiseen saakka olevan norkoilemassa selvästi alaikäisten tyttöjen seuraa. Etenkin Patong Beachin rantatien varrella mytiin seksiä ihan estoitta ja se mielestäni pilaa ihan turhaan Thaimaan mainetta. Älkääkä aina turhaan syyttäkö vain niitä seksin myyjiä asiasta, täytyyhän siinä bisneksessä asiakkaitakin olla, jotta se kannattaa!

    VastaaPoista
  2. No kyllä noita moraalitätejä sitten riittä joka sivustolla. Entäs sitten ne suomalaisneidot, jotka jo vuosikymmeniä sitten lensivät sinne Välimeren saarille lomaromanssin perässä? Tuskin nekään sieltä etsivät sitä ainoaa ja oikeaa, vaan yhden illan juttujahan nekin oli, tai parhaimmillaan muutaman illan. Phuketissa todellakin saa helpolla naisseuraa aivan jokainen mies, itse en kuitenkaan sellaisesta yhden illan seurasta perusta, enkä sen perässä Thaimaaseen matkaa. Turha siis syyllistää kaikkia meitä miehiä,osa meistä lentää Thaimaahan yksinkertaiseksi sen vuoksi, että se on niin täydellinen vastakohta Suomelle ja siksi ihanteellinen lomakohde, etenkin talvella. Ja jollei tuo riitä perusteluksi, niin naureskele sille, että osa miehistä maksaakin tietämättään ladyboyn (eli transsun) seurasta...

    VastaaPoista
  3. Phuket on kyllä todella luonnonkaunis paikka!

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.