maanantai 6. huhtikuuta 2015

Sunny Beach, Bulgaria
 Sunny Beach, Bulgaria

Sunny Beach on suurin ja suosituin rantalomakohde Bulgariassa. Se sijaitsee kauniissa ja puhtaissa maisemissa Mustanmeren rannalla, noin 35 kilometriä Burgaksen kaupungista pohjoiseen. Varnan lentokentälle on matkaa 30 kilometriä. Sunny Beachia lähellä sijaitseva Nesebarin kaupunki kuuluu UNESCO:n kulttuuriperintölistaan. Myös suurin Bulgarian Mustanmeren rannikolla oleva venesatama St. Vlas sijaitsee lähietäisyydellä. Vuosittain monet tuhannet turistit tulevat lomalle Sunny Beachille sen kehittyneen infrastruktuurin, baarien, ravintoloiden, sekä totta kai pitkän ja aurinkoisen rannan takia.

Ranta ja ilmasto
Sunny Beach sijaitsee lahden suurimmalla hiekkarannalla. Ranta on yli 10 kilometriä pitkä ja paikoittain jopa yli 60 metriä leveä. Kullankeltainen rantahiekka, luonnolliset hiekkadyynit, asteittain syvenevä merenpohja ja puhdas rantavesi ovat paikan valttikortteja. Sunny Beach on ansainnut Blue Flag -palkinnon sen puhtaan ympäristönsä ansiosta.
Paras aika matkustaa Sunny Beachille on toukokuu-lokakuu akselilla, jolloin lämpötila on sopiva. Kesäaikaan keskilämpötila on noin 27C. Lomakauden vähäsateisin aika on heinä- ja elokuussa. Eniten sataa alkukesänä ja syysaikaan.

Ruoka ja juoma
Yöelämän rakastajille Sunny Beach on otollinen paikka. Baareissa ja yökerhoissa esiintyy usein suosittuja DJ:itä, jotka houkuttelevat paikalle paljon nuorisoa. Sunny Beachin alueella on yli 200 ravintolaa, musiikkibaaria, diskoa, yökerhoa, kahvilaa, kasinoa, pubia ja karaoke baaria. Päiväsaikaan suurin osa paikoista on suunnattu perheille, mutta yöaikaan lähinnä bilettäjille.

Aktiviteetit
Lapsiperheille Sunny Beach tarjoaa monenlaista touhuttavaa. Alueelta löytyy lapsille esimerkiksi kerhoja, diskoja, karuselleja, poniajeluita, uima-altaita, vesiliukumäkiä, kartingia ja monia muita ajanviettotapoja. Suosittu Horrorwood -kummitustalo on yksi suosituimmista huvituksista perheiden keskuudessa.
Vesipuistot ovat ikään kuin Sunny Beachin tavaramerkki. Alueella on monta uima-altailla täytettyä puistoa, joissa lapset pääsevät viettämään lomaansa ulkoilmassa.
Alueella järjestetään myös esimerkiksi monenlaisia leikkimielisiä kilpailuja, venematkoja ja urheilutoimintaa turisteille. Urheilulajeja on laaja kirjo, joten valinnan varaa löytyy vaativaankin makuun.

Turvallisuus
Rahanvaihto paikan päällä kannattaa hoitaa hotellissa, pankissa tai missä tahansa rahanvaihtopisteessä, jossa on kruunun symboli, joka tarkoittaa Bulgarian valtion omistamaa rahanvaihtopistettä. Näin säästyy mahdolliselta "valuuttakurssihuijaukselta". Yöaikaan rannalla liikkumista ei suositella, sillä rannalle usein ilmaantuu yöaikaan epäilyttävää porukkaa. Yöllä kannattaa yleensäkin kulkea yhdessä tuttujen kanssa välttääkseen epätodennäköiset, mutta mahdolliset hämärähemmot.
Myös esimerkiksi taksia käyttäessä hinnasta kannattaa keskustella ennen kuin auto lähtee liikkeelle. Näin välttyy mahdollisilta korkeammilta "pimeiltä" hinnoilta.
Normaalit vaaratilanteita ehkäisevät tekijät, kuten alkoholin nauttiminen kohtuudella, tilanteista poistuminen, lapsista huolehtiminen ja kohtelias käyttäytyminen kantavat pitkälle.

 

3 kommenttia:

  1. Enpä olekaan koskaan tullut ajatelleeksi Bulgariaa mahdollisena lomakohteena. Olen sen verran epäluuloinen, että olen aina pitänyt kyseistä maata jotenkin turvattomana ja muuta Eurooppaa noin sata vuotta jälkijunassa kulkevana. Onko Bulgarian hintatasosta kenelläkään omakohtaista kerrottavaa, eli kuinka se sijoittuu esimerkiksi suosittujen ja vanhastaan tuttujen Kreikan ja Turkin rinnalla? Pärjääkö tuon lomakohteen ulkopuolella muuten sitten englannilla?

    VastaaPoista
  2. Bulgaria on edelleen huomattavasti jo tutuksi tulleita Kreikkaa ja Turkkia halvempi vaihtoehto, aivan kaiken osalta. Itse asiassa kyseisistä maista piipahdetaan sinne ostoksille ja esimerkiksi viikonloppulomalle. Loisteliasta majoitusta saa todella edulliseen hintaan, ja maan vuorilla on ihania lomakeskuksia, joissa etenkin talvisaikaan on lähes tungosta, hiihtomahdollisuuksien ansiosta. Lomakohteiden ulkopuolella voi olla vaikea kommunikoida englanniksi,mutta nuorempi polvi kyllä sitä osaa, eli pyydä neuvoja ja apua nuorisolta.

    VastaaPoista
  3. Mitä Bulgariassa uskaltaa ja kannattaa syödä? Onko siellä hygienian perusteet hallussa eli voiko salaatteja yms. noukkia huoletta lautaselle vai pitöisikö pysytellä kuumennetuissa ruokalajeissa? Itse olen herkkävatsainen ja saan esimerkiksi Thaimaassa oikeastaan aina vatsanväänteitä, vaikka kuinka varoisin. Millä hintaa esimerkiksi tuolla Sunny Beachillä onnistuu ruokailemaan kunnon aterian?

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.