sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Okinawa

Kiinan Meren helmi - Okinawa


Okinawan pääkaupunkiin Nahaan pääsee nykyisellä halpalentoyhtiöiden aikakaudella helposti ja halvalla monesta aasian suurimmista kaupungeista. Itse lähdin Okinawalle Osakasta, josta Peach-lentoyhtiöllä meno-paluu liput maksoivat yhteensä noin 100 euroa/henkilö. Okinawa on yhdistelmä omaa historiaansa (Rykyu-valtakunta miksi he vielä itseään kutsuvat), Japanilaisia perinteitä sekä Yhdysvalloista saatuja vaikutteita. Paikalliset asukkaat ovat ihonväriltään tummempia, käyttävät hawaji-paitoja ja syövät ruokaa jota perinteisesti on saatu kasvatettua lähisaarilta.

Naha on vain yksi alueen kaupungeista ja Okinawa vain yksi lähellä olevista monista saarista. Okinawa ei ole mikään pieni saari joten auton vuokraaminen on yleistä turisteille, jos aikovat nähdä saarta enemmänkin. Julkisilla ei ole helppoa itsenäisesti kiertää saarta, mutta päivämatkoja on helppo tehdä matkatoimistojen palveluja hyväksikäyttäen. Itseäni kiinnosti lähisaaret ja Nahaa tukikohtana käyttäen teimme päiväretkiä lähisaariin snorklaamaan, pyöräilemään ja uimaan. Tomari-satamasta lähtee aamuisin useita lauttoja ja pikaveneitä saarille mutta kovan kysynnän takia suosittelen ostamaan liput ja päiviä etukäteen. Saarilla on myös yöpymismahdollisuuksia niin hotellien kuin telttailun suhteen.

Ensimmäinen vierailemamme saari oli Nagannu-Jima. Tämä pieni hiekkaläntti keskellä merta oli vaikuttava puhtaine vesineen. Saarta pyörittää periaatteessa yksi yritys, joka tuo sinne turisteja elämysmatkalle päivittäin pikaveneellä. Hyvänä puolena saaressa saa tehtyä paljon yhdessä päivässä mutta monelle päivälle saarella ei ole oikein nähtävää.

Toinen käväisemämme saari oli Zamami-Jima. Otimme rantaan päästyämme samantien lainaksi polkupyörät, jolla menimme saaren kahden suosituimman rannan väliä. Alueella kiertää myös takseja, ja snorklausvälineitä lainatessa taksimatkan saa ilmaiseksi. Olimme todella hämmästyneitä saaren snorklaus mahdollisuuksista. Värikäs, terve koralli alkoi heti rannasta ja kalojen kirjo oli upeaa. Useassa paikassa kuten Thaimaassa korallit on yleensä tallottu kuoliaaksi, jotenka oli ihanaa uida rannan lähellä kiertäen hienoa koralliriuttaa. Vähäisiä ruokailumahdollisuuksia saarella mutta rantojen luota löytää ravintoloita.

Itse Nahan kaupungissa voi liikkua Yui-yksiraiteisella, bussilla tai taksilla. Kokusai-ostoskadulta löydät todella hyvän tarjonnan tuliaisia, paikallista ruokaa ja amerikkalaisia ruokaketjuja mitä välttämättä yhdysvaltojen ulkopuolelta löydä. Esimerkiksi A&W-hampurilaispaikka Root Beereineen on kokeilemisen arvoinen jos nuudeleita on tullut syötyä ja viikko putkeen ja vaihtelu kiinnostaisi. Alueella on paljon nähtävää ja Okinawa on ehdottomasti paikka mihin lähden uudestaan. Sää on miellyttävä ja alueen historia on erittäin mielenkiintoinen. Tekemistä löytää niin nuori kuin vanha eikä aika tosiaan käy pitkäksi.

1 kommentti:

  1. Okinawa oli tuttu vain nimenä kartalla, oli todella kiva lukea siellä henkilökohtaisesti käyneen matkakertomusta. Aika laihalta vaikuttaa nähtävyyksien osalta,mutta on siellä varmaan ihanan rauhallista verrattuna esimerkiksi Suomessa markkinoituun Tokioon verrattuna. Onko Okinawan reissua helppo yhdistää viikon Tokion-matkaan?

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.