maanantai 25. kesäkuuta 2018

Chişinău

Chişinău - kaupunkiloma Moldovassa


Moldovan pääkaupunki Chişinău on useimmille tuntematon kaupunkilomakohde. Suoria lentoja Helsingistä ei tällä hetkellä ole, mutta yhdellä välilaskulla kaupungin saavuttaa vajaassa 5 tunnissa. Meno-paluu lennot saa alle 200 eurolla. Hotelleja kaupungissa on yli 300. Moldova on Euroopan köyhimpiä maita ja tästä syystä kaupungin yleisilme on melko ränsistynyt.

Suomalaiselle matkailijalle edullinen hintataso saattaa houkutella viettämään lyhyen kaupunkiloman vaikka 5 tähden hotellissa. Luksushotellihuoneen voi saada alle 100 eurolla/yö. Budjettimatkalainen löytää aamiaisen sisältävän majoituksen noin 10 eurolla. Moldovan valuutta on leu ja 1 eurolla saa parikymmentä leuta. Hyvän ravintola-aterian juomineen  saa reilusti alle 10 eurolla.  Paikallinen ruoka on hyvää ja se on saanut vaikutteita idästä sekä lännestä. Chişinăussa on paikallisruokaa tarjoavien ravintoloiden lisäksi trendikkäitä sushiravintoloita, pizzerioita, pihvipaikkoja, intialaisia, italialaisia sekä japanilaisia ravintoloita.

Kaupungissa on useita puistoalueita kuten Stefan cel Mare keskuspuisto (entinen Pushkinin puisto). Puisto on perustettu vuonna 1818. 17 eekkerin alueella on 50 puulajia. Puistossa voi kesällä viettää vaikka picnic-retkipäivän. Alueella on ilmainen wifi. Kaupungissa on museoita, gallerioita, katedraaleja ja muistomerkkejä.  Paikalliset kielet ovat romania, ukraina ja venäjä. Mikäli nämä kielet eivät taivu, englannin kielisiä opastettuja kierroksia saa esimerkiksi kuuluisille viinitiloille. Ystävälliset ihmiset kyllä auttavat matkalaisia vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan.

Moldova on kuuluisa viineistään. Tunnin ajomatkan päässä maalaismaisemissa sijaitseva Milestii Mici Winery on mailman suurin viinikellari ja tutustumisen arvoinen kohde. Viinikierroksen voi varata etukäteen netistä osoitteessa https://www.milestii-mici.md/en/. Maailman rikkaimmat ihmiset ovat vuokranneet oman kellarikomeron täältä ja lennähtävät hakemaan viinejään ympäri maailmaa.
Cricova Winery sijaitsee 15 kilometrin päässä Cricovan kylässä,
http://winetours.md/eng/winery-tours/cricova-winery nettisivuston kautta pääsee tutustumaan ja halutessaan varaamaan maistelukierroksen.
Viinitiloja on useampia, ja em. nettisivulla ovat listattuna kaikki kiertueita järjestävät tilat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.