torstai 17. syyskuuta 2009

Gran Canaria

Gran Canarian saaria on yksi suosituimmista Kanariansaarten kohteista. Siellä pääsee kokemaan Espanjalaisen suurkaupungin sykettä Kanariansaarten suurimmassa kaupungissa Las Palmasissa. Toisaalta pitkin Gran Canarian rannikkoa löytyy sekä suurempia lomakyliä, että pienempiä hotellialueita ja yksittäisiä hotelleja.

Gran Canarian sisäosa on vuoristoista ja sieltä löydät viihtyisiä pikku kaupunkeja ja kyliä. Gran Canarialla liikkuu parhaiten kun vuokraa auton, vaikka vain muutamaksi päiväksi. Silloin näkee saaresta monin verroin enemmän ja pääsee paikkoihin joihin turisteja ei yleensä viedä. Varsin mukavaa aluetta on saaren pohjoisosa, jossa ei ole lainkaan niin paljon turisteja kuin Las Palmasin lähistöllä.

Pääkaupungin Las Palmasin liikenne on melko vilkasta ja siellä liikkuu parhaiten julkisilla kulkuneuvoilla. Vuokra-autolla liikkuminen vaatii oikeanlaisen asenteen.

Linkkejä:

3 kommenttia:

  1. Olen käynyt Tenerifalla ja Gran Kanarialla. Tykkäsin enempi Teneriffasta.

    VastaaPoista
  2. Gran Kanariasta olisi kiva lukea enemmänkin, etenkin siellä lomailleiden kommentteja. Voisko siellä esimerkiksi puuhata lasten kanssa mitään muuta kuin peuhata rannalla? Mikä on paras matkustusajankohta, onko se Kreikan tavoin kevät tai syksy? En myöskään halua syödä suomalaisittain muusia ja lihapullia, joten kaipaisin suosituksia paikallisista ruokalajeista, etenkin vegaaneille sopivista, ja viineistä ja ihan ravintoloista.

    VastaaPoista
  3. Inglesissä voisin suositella ainakin suomalaista Mummolaa, joka ei ole niin vanhoillinen kuin nimestä voisi päätellä. Todella kiva paikka ja laadukasta tarjoiltavaa, toisin kuin eräissä muissa, nimeltä mainitsemattomissa suomalaismestoissa samassa kohteessa. Myös Karhu on suosiossa, ja syystäkin!

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.