lauantai 18. syyskuuta 2010

Lontoo

Lontoo on matkakohde, jossa voi käydä ihan mihin vuodenaikaan vaan. Nähtävää ja koettavaa riittää vaikka kuinka paljon. On kulttuuria, urheilua, nähtävyyksiä ja historiaa. Ja tietenkin rajattomat ostosmahdollisuudet huippuedullisista outlet myymälöistä loisteliaisiin tavarataloihin.

The National Gallery, Lontoo
Kulttuurin ystävää hemmotellaan lukuisilla taidemuseoilla, gallerioilla ja laajalla musiikkitarjonnalla. Kun käyt katsomassa musikaalin Lontoossa niin tunnet todella saaneesi rahalle vastinetta. The National Gallery Trafagal Squarella on yksi maailman upeimmista taidemuseoista. Sisään pääsee ilmaiseksi. Yllä oleva kuva on otettu Nelsonin patsaan juurelta. Sisäänkäynti Galleriaan on kuvassa keskellä pylväiden välissä.

British Museum, lukusali
Historian ystävää ei pääse yhtään vähemmällä.British Museum on kaikkien museoiden äiti. Sinne on kerätty (lue: ryöstetty) mittaamattoman arvokkaita ja ainutlaatuisia esineitä. Historiaa huonosti tunteva ei saa välttämättä paljon irti British Museumista. Esineiden arvo kun perustuu enimmäkseen siihen, että ne ovat sekä vanhoja, että harvinaisia. Ei niinkään siihen, että olisivat erityisen loisteliaita. 

Tärkeimmistä Lontoon kohteista yritän tehdä erilliset blogikirjoitukset.

Linkkejä:
lontoo.org Lontoo aiheinen matkailusivusto.
Lontoosivut Blogspot pohjainen Lontoo turistisivut.
Kaupunkilomalle Lontooseen.  Pitkä artikkeli Lontoosta suomeksi.

7 kommenttia:

 1. hienoa että sain tietoa sinulta teen nimittäin koulussa valtio työtä ja tämä kelpaa hyvin koska teen iso britanniasta :D jatka samaan malliin

  VastaaPoista
 2. Minäkin teen koulutyötä :D ;););)<33333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333333

  VastaaPoista
 3. Itse rakastan Lontoota ja olen siellä käynytkin jo useita kertoja. Parasta museoissa on se, että useimpiin pääsee ilmaiseksi sisälle, eli köyhätkin voivat sivistää itseään! Lontoo on myös shoppailijan paratiisi, tosin Harrodsilla ja muissa kalliissa kaupoissa ostokset jäävät piparipurkkeihin tai teerasioihin. Vaikkei Englantia tunnetakaan gourmeen luvattuna maana, tarjoaa esimerkiksi eri etniset ravintolat todella loistavaa ruokaa, samoin useimmat paikalliset pubit. Madame Tussauds sopii kaikenikäisille, samoin London Eye -maailmanpyörä ja Towerin kutkuttavan haamuhistorian omaava linna. Ja kaupungilla kannattaa turvautua metroon ja omiin jalkoihin.

  VastaaPoista
 4. museot ilmaisia, koska...3. syyskuuta 2014 klo 4.42

  Joo, mutta oiskohan useiden Lontoon museoiden ilmaisuuden takana se "salaisuus", että niiden aarteet on hankittu sinne aikoinaan lähes poikkeuksetta jollain ketunkonstilla? Tuskin etenkään British Museumilla on paljoakaan rahaa kulunut hankintoihin... maailmanvalloituskuumeesta kärsineet aateliset kun rahtasivat muiden maiden aarteita Englantiin laivalasteittain, muka parempaan talteen. Loistavin esimerkki on kait nuo taas julkisuudessa olleet Ateenasta ryöstetyt Parthenonin marmorit, joita britit kutsuu Elginin marmoreiksi. Kun kerran Ateenan uudella Akropoliin museolla on jo asiantuntijoidenkin mukaan paremmat puitteet kuin British Museumilla, niin mikseivät suostu palauttamaan niitä? Tarjoavat vain osaa lainaksi...

  VastaaPoista
 5. Taide-esineet koteihinsa!27. syyskuuta 2014 klo 3.46

  Jos suomalaiset olisi olleet reilut sata vuotta sitten yhtä ahkeria maailmanmatkaajia kuin tänään, voisi meilläkin siis olla loistelias Finnish Museum, joka pursuaisi tuontitavaraa. Suurten museoiden pitäisi alkaa palauttamaan ulkomailta tuotuja esineitä, jos niiden alunperin lailliset omistajat sitä pyytävät. Kreikan lisäksi esimerkiksi Egypti on pyytänyt eräitä esineitä kotiin, kuten Rosettan kiveä, kuuluisien faaraoiden muumioita ja Nefertitin rintakuvaa. Olisi jo aika luopua tuosta vanhasta siisrtomaaperinteestä!

  VastaaPoista
 6. Itse suosittelen Lontoossa myös seikkailemaan sen kulinaristisessa maailmassa, joka on vertaansa vailla. Yhtenä maailman suurimmista sulatusuuneista tunnettu kaupunki omaa kymmenittäin eri keittiöitä, aina jamaikalaisesta japanilaiseen fuusiokeittiöön tai brasilialaisiin erikoisuuksiin. Vain suomalainen taitaa puuttua, mutta eiköhän siitäkin joku maassa asuva suomalainen löydä itselleen markkinaraon.

  VastaaPoista
 7. Entäs Lontoon matkailu nyt Brexitin myötä, onko siihen tulossa suuria muutoksia? Pelkkä henkkari ei takuulla enää riitä, vaan on pakko hankkia myös passi ja visa, mutta kuinkakohan helpolla niitä visoja sitten enää haluavat jaella? Toivottavasti olemme suomalaiset hyvämaineisina saamassa niitä helpolla!

  VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.