lauantai 2. lokakuuta 2010

Dublin

Dublinista ja koko Irlannista saa nuorekkaan ja rennon vaikutelman. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Vaikka alkoholia käytetään ilmeisen paljon, niin humalaisia näkee harvoin ja tappeluita vielä vähemmän.

Vaikka irlantilaiset ja englantilaiset eivät ole ylimpiä ystävyksiä niin Irlanti muistuttaa kaikista maailman maista eniten juuri englantia. Pubikulttuuri, rakennukset ja vieläpä värikkäät ulko-ovet muistuttavat maiden välisestä satojen vuosien yhteiselosta.

Dublinin nähtävyydet:

Dublinin linna

 • Trinity College - Nimensä vastaisesti on yliopisto (eikä college). Sijaitsee aivan Dublinin keskustassa. Alueella järjestetään maksullisia opaskierroksia päivittäin. Trinity Collegen kirjastossa on nähtävänä kuuluisa "Book of Kells". Se on upeasti kuvitettu kelttiläisten munkkien 800-luvulla tekemä kirja.
 • Dublinin linna - Rakennettu 1200-luvulla Brittihallinnolle ja oli siinä käytössä 1922 vuoteen asti. Nykyään linna on Irlannin oman hallinnon käytössä. Turistit voivat käydä vierailemassa esimerkiksi Chester Beatty Library -museossa.
 • Old Jameson - Kuuluisan viskimerkin vanha tislaamo Dublinin keskustassa on muutettu museoksi. Vanhaan tislaamoon tehdään opastettuja kiertokäyntejä ja kävijöille kerrotaan viskin valmistuksen historiaa ja eri viskilaatujen eroja. Viskejä pääsee myös maistelemaan ja tarkimmat erottavat puhtaanmakuisen irlantilaisen viskin savunmakuisesta skottilaisesta.
 • Pyhän Patrikin katedraali - 1200-luvulla rakennettu Pyhän Patrikin katedraali on Irlannin merkittävin uskonnollinen rakennus. Alueelle on pieni sisäänpääsymaksu (n. €5). Aamu- ja iltajumalanpalvelusta pääsee kuuntelemaan ilman maksua. St Patrick’s Day on tunnettu irlantilainen juhlapäivä, jota juhlitaan irlantilaisissa pubeissa ympäri maailman.
 • Temple Bar -  Dublinin turismielämyksiin kuuluu olennaisena osana myös
  Pubit ja yökerhot. Kaupungin keskustassa sijaitseva Temple Bar alue, Liffey-joen eteläpengerryksen läheisyydessä on parasta aluetta pubikierrokselle. Pelaamista harrastavat voivat sieltä jatkaa 78 Club Casinoon, joka sijaitsee Aungier kadulla.

4 kommenttia:

 1. Dublin on ihan mukava vaihtoehto rantalomalle tai kulttuurilomalle. Ei liikaan pakollisia nähtävyyksiä eikä polta itseään auringossa. Jos sattuu satamaan (ja usein sattuu) niin sateen suojaan voi mennä läheiseen pubiin (niitä on aina lähellä).

  VastaaPoista
 2. Dublin tosiaan on kokemisen ja maistamisen arvoinen kaupunki, ja loistava vaihtoehto vaikka Lontoolle ja Pariisille. Irlantilaiset on rentoa porukkaa, jotka ottavat ventovieraan mielellään keskustelun pariin, eli kenenkään ei tarvitse tuoppia yksinään kallistella. Pubit muuten tarjoavat tyypillisesti maukasta ruokaa, ja itse en juurikaan ravintoloissa aterioinut. Dublinissa on helpointa liikkua bussilla, jalkaisin tai raitiovaunulla, metro kun on vasta suunnitteluvaiheessa. Trinity Collegessa pääset kokemaan lähes Happy Potter -tyylistä satojen vuosien takaista yliopistotunnelmaa...

  VastaaPoista
 3. Dublinin kaupunkiloma18. elokuuta 2014 klo 7.21

  Tuohon nähtävyyksien listalle voi Dublinin osalta lisätä huiman paljon, itse ihan yllätyin kaupungin tarjontaa. Mainittakoon esimerkkeinä vaikka maailmankuulun Guinness-oluen tehdas, valtava Phoenix-puisto (jossa sijaitsee myös Dublinin eläintarha), Butlersin suklaatehdas ja National Wax museum Plus. Niistä, ja muistakin, voi jokainen utelias lukea lisää sivulta http://kaupunkilomalle.com/dublin, joka kertoo yksityiskohtaisesti muustakin Dubliniin liittyvästä.

  VastaaPoista
 4. Voi, mitä muistutitkaan tuolla Butlersin suklaatehtaalla...Oltiin siellä pari vuotta sitten lasten kanssa ja tunsin minäkin itseni aivan lapseksi. Päästiin katsomaan suklaantekoa, ja loihtimaan oma luomus, joka sitten tietysti myös syötiin. Siellä sai makeaa mahan täydeltä ja koko rahan edestä. Pubipuolesta en osaa sanoa muuta kuin, että niitä tosiaan on joka kadunkulmassa ja ruuhkaa näytti olevan. Lasten vuoksi ei niissä voitu paljoakaan viettää aikaamme sillä kertaa.

  VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.