perjantai 15. lokakuuta 2010

Hua Hin

Hua Hin on pienehkö kaupunki Thaimaassa. Sinne lennetään Bangkokin kautta. Paikkakunta sijainti on Siamin lahden rannalla pääkaupunki Bangkokista lounaaseen. Välimatkaa kertyy noin 250 kilometriä. Jos olet pakettimatkalla niin matkan hintaa kuuluu luonnollisesti bussikuljetus.

Miten pääsee lentokentältä Hua Hin:iin
Omatoimimatkaaja menee Bangkokista Huahiniin joko junalla tai Taksilla. Taksi on varmasti vaivattomin eikä matka ihan mahdottomia. Matkan pitäisi saada tingittyä alle 3000 Bath:n eli noin 60 euron hintaan. 2000 bath (40e) on jo halpa hinta, jonka alle matkaa tuskin saa.

Juna on selvästi halvempi ja varmasti ensikertalaiselle unohtumaton kokemus. Junalipun hinta vaihtelee matkustusluokasta riippuen. Ensimmäisen luokan lippu on noin 200 BTH (4e) ja toinen luokka vähän yli 100 BTH (2-3e). Junamatka kestää noin neljä tuntia, taksilla pääsee lähes tunnin nopeammin.

Matkan voi tehdä myös bussilla ja se maksaa suurin piirtein saman kuin toisen luokan junalippu. Se on myös hiukan nopeampi. Paikallisissa busseissa ei usein ole ilmastointia vaikka tuuletus muuten toimisikin. Matka voi pahimmalla helteellä olla tuskallisen kuuma. Jos matkaa ei tee päiväaikaan niin bussi voi silloin olla ihan varteenotettava vaihtoehto.

Itse olen mennyt junalla kerran Hua Hiniin. Lentokentältä otin taksin juna-asemalle. Taksikyyti oli kalliimpi kuin junalippu Hua Hin:iin, mutta kokonaishinta kahdelta hengeltä Bangkokin lentokentältä Hotellille Hua Hiniin oli alle 1000 BTH (20e). Matkalaukkuja ei tarvinnut itse paljon kantaa sen jälkeen kun astui lentokentän terminaalista ulos.

Rantaelämää

Hua Hinin uimarannat ovat upeaa kaunista hiekkaa. Vain vesi on hiukan sameaa ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että himouimarin, sukeltajan tai snorklaajan kannattaa suunnata jonnekin muualle. Välttämättä ei tarvitse valita toista matkakohdetta. Hua Hinin läheisyydessä on upeita saarikohteita joissa voi uida, sukeltaa ja snorklata tai muuten vain tutustua saarten ihmeellisyyksiin. Päiväretkiä (ja yli yön retkiä) on tarjolla vaikka minkä laisia ja minkä hintaisia. Kannattaa tutustua tarjontaan ja hintatasoon tarkemmin paikan päällä ennen kuin valitsee matkanjärjestäjän.

Aiemmin Thaimaa Blogi kirjoitukset:

Linkkejä:
Thaimaahan/Huahin
Hua Hin Today lehti (englannin kielinen)

3 kommenttia:

 1. Kiitti varoituksesta tuon veden sameuden osalta. Hua Hin siinteli mielessä yhtenä Thaimaan vaihtoehtona, mutta koska olen "himouimari" ja haluan snorklailla vedenalaista maailmaakin katsellen, ei se kait sitten olekaan minua varten. En myöskään halua kuljeskella pitkälle hotellilta, vaan puhtaan ja kirkkaan meren on oltava siinä vieressä. Voisiko joku suositella parempaa kohdetta Thaimaassa? Matkalle olen lähdössä kaveriporukalla, mukana ei ole lapsia, eli rannan ei tartte olla matala ja aalloton.

  VastaaPoista
 2. Hua Hiniin golfaamaan27. lokakuuta 2014 klo 6.17

  Hua Hin on lisäksi Thaimaan tunnetuin golfkohde, mikäli kyseinen urheilulaji kiinnostaa. Useinkaan asiasta ei suurempaa meteliä pidetä, vaikka Hua Hinistä löytyy 8 kansainvälisen tason peliviheriötä. Siellä on käyty jopa joitakin kansainvälisiä kisojakin.Vanhin golfkenttä on Royal Hua Hin Golf Course vuodelta 1942, uusin Black Mountain. Vaikkei rannat ja meri siis ole aivan Thaimaan priimaa, löytyy Hua Hinistä muuta puuhaa aktiiviselle ihmiselle.

  VastaaPoista
 3. Joo, jostain syystä Hua Hiniä ei useinkaan mainosteta sen loistavien golfkenttien avulla, vaikka se on kansainvälisesti asiasta tunnettu. Itse en ole Thaimaassa moneen vuoteen enään viitsinyt käydä, kun ei terveys anna matkustaa niin kauas. Paljon on muuten ollut foorumeilla keskusteluja alueen hometaloista ja venäläisten maahan rantautumisesta. Onko kellään niiden asioiden osalta omakohtaisisa kokemuksia?

  VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.