lauantai 16. lokakuuta 2010

Praha

Tsekin pääkaupunki Praha (engl. Prague) on oli ennen rautaesiripun takana oleva harmaa kaupunkiin. Sillon se oli osa Tšekkoslovakiaa ja sen pääkaupunki. Kommunismi romahti ja Tšekkoslovakia jakautui kahteen osaan: Tsekkiin ja Slovakiaan.

Tsekki liittyi Euroopan Unioniin toukokuussa 2004. Prahan kaupungin ilme on kohentunut huomattavasti niistä päivistä. Vaikka kaupungin keskustassa on useita rakennuksia muistuttamassa kommunismin päivistä, niin Praha on nykyaikainen Eurooppalainen kaupunki. Ja yksi parhaista sellaisista.

Prahan ilme on nykyään iloinen ja nuorekas. Kaupungin keskustasta löytää hyviä ja erikoisia ravintoloita. Hinnat ovat suomalaiselle edulliset ja palvelu on ystävällistä.

Viimeinen Prahan matkani oli 2004 syksyllä. Se oli vajaa viikon mittainen työmatka ja kaupunkiin tutustuminen jäi melko vähiin. Julkinen liikenne toimi hyvin ja tein matkat työmaalle raitiovaunulla. Lipun hintaa en tarkkaan muista, mutta se oli niin halpa että kuljin joka matkan mikä vaan oli mahdollista raitiovaunulla.

Prahan nähtävyyksiä:
 • Prahan linna
 • Kaarlen silta
 • Vanha kaupunki
 • Prahan kansallismuseo
 • Pyhän Vituksen katedraali :)

5 kommenttia:

 1. Tsekkiläinen olut on parasta!!

  VastaaPoista
 2. Sopii se Praha niillekin, jotka eivät oluesta perusta! Itse olin siellä viime keväänä ja oli todella upeaa väriloistoa. Prahan historiallinen vanhakaupunki tarjoaa todella paljon nähtävyyksiä, esimerkiksi Kaarlensillan, astronomisen kellon, Prahan linnan ja koskettavassa juutalaismuseossa suosittelen myös käymään. Vltava-joella nautimme jokiristeilyllä herkullisen illallisen jazzin säestyksellä. Takseja kannattaa välttää, sillä ne tunnetaan yliveloituksesta, metrolla ja bussilla liikkuminen puolestaan on helppoa ja halpaa. Pikkulapset saattavat pitkästyä Prahassa, kaikki muut tulevat siihen rakastumaan!

  VastaaPoista
 3. Prahassa pitää sitten olla erityisen varovainen ja epäileväinen taksikuskien suhteen. Kaupunki on saanut itselleen kyseenalaisen maineen juuri taksikuskien huijaamisten vuoksi, jopa National Geographic on tehnyt asiasta dokumentin. Vaikka taksissa siis on taksimittari, ei se ole mikään tae rehelliselle veloitukselle, koska monista takseista on löydetty vaihdetangossa oleva nappi, jota painamalla mittari juoksee kohtuuttoman nopeasti! Monet tuttuni suosittelevatkin jonkin maineikkaan taksipalvelun käyttöä, kuten Prague Airport Transfersiä, joka ei moisesta ole jäänyt kiinni.

  VastaaPoista
 4. Prahassa lomaillessa kannattaa yhdistää olut ja kylpylä ja marssia olutkylpylään. Itse oin suositella ainakin Bernardia, jolla on kaupungissa kaksi toimipistettä. Lämpimään kylpyveteen lisätään humalaa, mallasta ja muita oluenvalmistuksen raaka-aineita ja puisessa kylpyaltaassa lilluessa rentoutuu todella hienosti. Samalla voi nautiskella Bernard-olutta niin paljon kuin vain kykenee juomaan.Päälle hierontatuokio ja sitten lämpimään vuoteeseen tuutimaan joksikin aikaa. Itse kokeilin hotelli Metamorphosisin tiloissa olevaa Bernardia, ja maksoin hoidosta noin 2 400 CZK:n verran, oli joka korunan arvoinen kokemus!

  VastaaPoista
 5. Kaarlensilta tekee vaikutuksen, etenkin auringonlaskun aikaan. Se on sillaksi sikäli erikoinen, että sen reunoilla kohoaa lukemattomia suuria patsaita. Toisekseen sillä voi liikkua vain jalkaisin, eli katseluhetkiä eivät vaaralliset autot ja niiden meteli haittaa. 1300- ja 1400-lukujen vaihteessa rakennettu silta on valmistettu hiekkakivestä ja se on leveydeltään juuri sopiva suurillekin ihmismassoille.Vltavajoelle avautuvat kauniit näkymät.

  VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.