perjantai 5. heinäkuuta 2013

Pariisi

Rakastavaisten pääkaupunki, Pariisi, on Ranskan pääkaupunki. Sen upeat nähtävyydet, kulttuuritarjonta, herkulliset keittiön antimet sekä aito ranskalainen elämäntyyli ovat vertaansa vailla ja saavat jokaisen sinne matkaavan rakastumaan kaupunkiin ikiajoiksi.

Pariisin ehdottomiin symboleihin kuuluvat huikea Eiffel  torni,  kaunis Riemukaari, Versaillesin hulppea palatsi sekä maailmankuulu museo Louvre. Jokainen näistä nähtävyyksistä onkin ehdoton käyntikohde Pariisin matkaavalle ja siksipä Pariisissa käyntiin on hyvä varata aikaa ainakin pitkän viikonlopun verran.

Pariisin keskusta jaetaan 18 kaupunginosaan eli arrondissementiin. Liikkuminen näiden alueiden välillä on helppoa, kiitos hienosti toimivan metroliikenteen. Ranskalaiset ovat kuitenkin tunnettuja lakkoiluistaan, joten mikäli maanalainen on kiinni, pääsee paikasta toiseen kätevästi myös paikallisbussein. Kävely ei myöskään ole huono vaihtoehto ja välttääkseen suurkaupungin ruuhkat, on varmin ”kulkupeli” omat jalat.

Kävelyretki Seine –joen rannalle antaa käsityksen siitä, miksi Pariisia kutsutaan rakkauden kaupungiksi. Täällä rakastavaiset kulkevat käsi kädessä maisemia ihaillen ja tuntuu, kuin Pariisissa aika pysähtyisi. Kävelyretken jälkeen voi istahtaa yhdelle Champs Elyseen useista pikkukahviloista nauttimaan pientä lounasta ja ihastelemaan upean Riemukaarta ja sen ympärillä olevan liikenneympyrän hallittua kaaosta.

Eiffel torniin kipuaminen on usean matkailijan matkan kohokohta. Huikeat maisemat yläilmoista ovat unohtumaton kokemus! Pariisi häikäisee monipuolisuudellaan ja olipa kyseessä sitten perheen pienimmän vierailu Disneylandissa tai kulttuurin ystävän elämykset Louvren taidemuseossa Mona Lisan äärellä, säilyvät muistot Pariisista mielissä aina seuraavaan vierailuun saakka.

Lue myös: matkakohde blogin Pariisi ja kaupunkilomalle sivuston Pariisi kuvaus.

Erinomaista tietoa, joskaan ei aivan puolueetonta, saa matkatoimistojen Pariisi matkakohde kuvauksista. Eivät tietenkään valehtele vaan ovat usein liian positiivisia Niissä jutuissa eivät autot tööttäile eivätkä ihmiset jonota tuntikausia nähtävyyksille.

3 kommenttia:

 1. Pariisi on todella ihana ja jostain syystä romanttinen, palattiin juuri siipan kanssa sieltä toiselta "häämatkalta" ja Eiffelin tornissa ja Louvressa sekä Versaillesin palatsissa tietysti vierailtiin. Pariisin kahvilat on ihastuttavia, etenkin Seinen rantamilla sijaitsevat, ja jokiristeilylläkin kannattaa käväistä. Itse vaan en osaa juurikaan ranskaa ja monessa Pariisin turistialueen ulkopuolisessa paikassa vain vaikuttivat hieman vastahakoisilta palvelemaan englanniksi. Muuten kyllä suosittelen Ranskaa ja Pariisia kaikille!

  VastaaPoista
 2. Parlez vous francais12. syyskuuta 2014 klo 1.31

  Omat tuttuni vannovat, että Ranskassakin tavallisesti saa jonkinlaista palvelua englanniksi, kunhan ensin lausuu muutaman sanan ranskaa. Se kuulema sulattaa paikallisten sydämet ja vastarinnan, ja johan sieltä alkaa englantiakin tulvia. Tuo toimii ainakin nuoren polven kohdalla, vanhemmat ei aidosti osaa enkkua, joten turistialueiden ulkopuolella on turha odottaa muuta.Osaako kukaan muuten antaa vinkkejä Paris Pass -kortin käyttöön? Lontoossa vastaavalla London Pass- kortilla ei välttämättä saa rahojaan takaisin, koska niin monet museot on ilmaisia. Onko Pariisissa ilmaisia museoita ja onko tolla "passilla" sielläkin päivittäinen käyttöraja?

  VastaaPoista
 3. Pariisissa ei ole yhtä monia ilmaisia nähtävyyksiä kuin Lontoossa, jossa tosiaan voi katsella museoiden kokoelmia maksamatta mitään. Ilmaisia museoita on vain muutamia ja niidenkin tarjonta sitten suppeaa, parhaisiin paikkoihin on aina maksettava! Siitä onko "passilla" päivittäistä käyttörajaa, en osaa mennä vannomaan. Asia kannattaa tarkistaa Paris Pass:n omalta sivustolta ennen matkaa, koska sekin tieto voi aina muuttua.

  VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.