sunnuntai 16. elokuuta 2009

Kanarian saaret

Vieraile Kanarialla
Kanarian saaret on ehkä kaikkein tunnetuin etelän lomakohde suomalaisten keskuudessa. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin, suuria lomakyliä joissa on ehkä maailman parhaat palvelut, eksoottista alkuperäisasutusta ja rauhallisia alueita omatoimimatkaajalle ja luontoaktiiville.
Kanarialle matkustettiin jo 60-luvulla ja sinne matkustetaan tänäkin päivänä. Saarten valtti on niiden ilmasto. Kun muualla Euroopassa hytistään kylmästä ja vietetään talvea niin Kanarialla paistaa aurinko ja on lämmintä.
Taustatietoja Kanarian saarista:
 • Sijainti: Atlantilla lähellä Marokon rannikkoa
 • Hallinto; Kuuluu Espanjalle ja Euroopan Unioniin
 • Suurin kaupunki: Las Palmas
 • Asukasluku noin 2 miljoonaa
 • Suurin saari (pinta-ala ja väkiluku): Teneriffa (Tenerife)
Kanarian saaret on saariryhmä ja siihen kuuluu neljä suurta ja kolme pientä saarta. Lisäksi on yksi asuttu pikkusaari ja viisi asumatonta. Asuttu pikkusaari on La Graciosa ja se sijaitsee neljän muun pienen saaren kanssa Lanzaroten pohjoispuolella. Kuudes pikkusaari (Lobos) on myös Lanzaroten läheisyydessä, mutta sijaitsee sen eteläpuolella aivan Fuerteventuran rannikolla.

Neljä suurta saarta ovat:
Kolme pienempää:
 • La Palma
 • El Hierro
 • La Gomera
Linkkejä:

1 kommentti:

 1. Joo, Kanaria pitää pintansa tiukassa lomataistelussa vuodesta toiseen! Ollaan varmaan jo jokainen suomalainen siellä joskus lomailtu, joten se on tuttu ja turvallinen. Vanhempaa väkeä sinne vetää tuon talvisen lämmän lisäksi nimenomaan palveluiden runsaus, ja se että ne saa nykyään suuremmissa keskuksissa jo osittain suomeksi. Eikä muiden suomalaisten seuraa tartte talvikuukausien aikana haikailla, sitä kun takuulla löytyy aivan kaikkialta. Toisaalta Kanarialla on tajuttu, että sitä mukaa kun ne vanhimmat turstirysät on jo liiankin täynnä ulkomaalaisia, ovat alkaneet houkutella lomailijoita uusiin hiljaisempiin kohteisiin. Se takaa sen, että jokaiselle löytyy se sopiva paikka, joko hiljainen sellainen tai sitten suomalaista humppaa soiva ja nakkeja muusilla tarjoileva.

  VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.