maanantai 10. elokuuta 2009

Lomakohde

Parasta lomakohdetta on vaikea sanoa. Kaikki riippuu kävijän toiveista ja odotuksista. Muutamia hyviä ja monia suorastaan loistavia täältä löytyy. Kommentoi ja kerro mitä mieltä olet itse.

Kerron täällä niistä lomakohteista joissa olen käynyt. Niitä on kertynyt reilun parinkymmenen vuoden aikana suuri määrä. Muutamissa kohteissa on tullut käytyä myös työn merkeissä. Silloin ei usein ollut aikaa tutustua kohteeseen.

Lomamatkoilla olen tietoisesti pyrkinyt välttämään samassa paikassa käymistä liian montaa kertaa. Se on ollut välillä jopa vaikeaa, tietyt paikat kiehtovat niin suuresti, että niissä on pakko poiketa toisenkin kerran.

Kahdesti vierailtuja paikkoja ovat LontooPariisi ja New York. Vain tuosta jälkimmäisestä ei ole täällä artikkelia. Siis tätä kirjoitettaessa, jos sellainen löytyy, niin olen lisännyt sen jälkeenpäin ja unohtanut päivittää tänne. Siitä voisi joku ystävällisesti muistuttaa, kuten jokaista tämän blogin kirjoitusta voi kommentoida ja lisätä oman kokemukset tai tiedon kohteesta.

Jatkan tätä etusivu nyt muutaman vuoden tauon jälkeen:

Skotlannin, Karibian ja Intian kiehtovien lomakohteiden houkutellessa sinua uusiin seikkailuihin, voisi myös Euroopan ulkopuolelta löytyä muita huikeita paikkoja, joita kannattaa harkita tulevien matkojesi kohteiksi.

Yksi upea vaihtoehto voisi olla Japani. Tämä maa tarjoaa ainutlaatuisen sekoituksen perinteitä ja modernia teknologiaa. Tokion vilinässä voit kokea futuristisia nähtävyyksiä ja shoppailla huipputeknologian äärellä, kun taas vanhojen temppeleiden ja teeseremonioiden lumoissa voit uppoutua perinteiseen japanilaiseen elämäntapaan. Japani on myös tunnettu herkullisesta ja monipuolisesta ruokakulttuuristaan, joten sushin ja ramenin ystäville tämä maa on todellinen paratiisi.

Toinen mielenkiintoinen kohde voisi olla Etelä-Afrikka. Maan kaunis luonto, safarit ja upeat maisemat tarjoavat unohtumattomia kokemuksia luonnonystäville. Voit bongata "isoja viisi" safarilla, tutustua Kapkaupungin monipuoliseen kulttuuriin ja nauttia viinialueiden herkkuja. Etelä-Afrikka on monipuolinen ja rikas matkakohde, joka tarjoaa elämyksiä jokaiseen makuun.

Etelä-Amerikka on myös täynnä kiehtovia kohteita, joista yksi voisi olla Perun Cusco ja Machu Picchu. Astu Inkojen jalanjäljille, koe Andien upeat maisemat ja tutustu rikkaaseen historiaan. Machu Picchu on yksi maailman seitsemästä uudesta ihmeestä ja tarjoaa unohtumattoman kokemuksen muinaisesta kulttuurista ja arkkitehtuurista.

Jos kaipaat eksoottista seikkailua, harkitse Indonesian saarivaltiota. Bali hurmaa kauniilla rannoillaan ja henkeäsalpaavilla riisiterasseillaan, kun taas Java tarjoaa kulttuurin runsautta ja vaikuttavia temppelikokemuksia. Rinkilöiden rannikolla voit ihastella maailmanluokan sukelluskohteita ja värikkäitä koralliriuttoja.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä monista maailman upeista lomakohteista. Valinnanvaraa riittää aina trooppisista paratiiseista lumoaviin kaupunkiseikkailuihin ja kulttuurin rikkauksiin. Riippumatta siitä, mihin matkasi seuraavaksi suuntautuu, olen varma, että matkustamisesi jatkuu unohtumattomin elämyksin ja upein löydöin. Matkailijana ymmärrät, että maailma on täynnä ihmeitä odottamassa löytäjäänsä, ja jokainen matka avaa oven uusiin seikkailuihin ja elämänmittaisiin muistoihin.

Jatka sinäkin rohkeasti matkustamista ja jaa muille tämän blogin lukijoille nämä upeat kokemuksesi ja seikkailusi eri puolilla maailmaa. Aina on hienoa kuulla, kun joku jakaa matkatarinoitaan, sillä ne voivat inspiroida muita tutkimaan uusia kohteita ja kulttuureja. Onnea tuleville matkoillesi, ja odotamme innolla, mitä jännittäviä lomakohteita seuraava blogikirjoituksesi paljastaa! 


1 kommentti:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta blogikirjoituksesta! Olen täysin samaa mieltä siitä, että paras lomakohde on todellakin subjektiivinen asia ja riippuu täysin kävijän omista toiveista ja odotuksista.

  On hienoa kuulla, että olet kokenut niin monia lomakohteita reilun parinkymmenen vuoden aikana. Tuo laaja kokemuspohja varmasti antaa sinulle hyvän perspektiivin vertaillessasi eri paikkoja keskenään.

  On myös ymmärrettävää, että joissain paikoissa käy niin mielellään uudestaan, vaikka oletkin pyrkinyt välttämään saman kohteen liian toistuvan vierailun. Lontoo, Pariisi ja New York ovat todellakin ikonisia kaupunkeja, joissa riittää aina nähtävää ja koettavaa. Olisi mielenkiintoista kuulla, millaisia muistoja ja kokemuksia sinulla on juuri näistä kolmesta kaupungista, joissa olet käynyt kahdesti.

  Toivottavasti ehdit lisätä tulevaisuudessa myös artikkelin New Yorkista, jos et ole sitä vielä tehnyt. Tämä blogisi idea, jossa lukijat voivat kommentoida ja jakaa omia kokemuksiaan, on hieno tapa saada laajempi näkemys eri lomakohteista.

  Kiitos vielä kerran inspiroivasta kirjoituksestasi, odotan innolla näkeväni lisää matkakokemuksiasi ja lomakohteita, joita suosittelet muillekin matkailijoille! Hyvää jatkoa matkoillesi ja blogisi kirjoittamiselle!

  VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.