tiistai 11. elokuuta 2009

Rantaloma vai kaupunkiloma

Rantaloma on siinä mielessä rennompi, että rantalomalla ei juuri ole muita tavoitteita kuin rentoutuminen ja lepäily. Jos ja kun säät suosivat niin loma on onnistunut.

Kaupunkiloma on usein tavoitteellisempi. Pitää käydä tuolla ja täällä, nähdä se ja tämä. Matkaa suunnitellaan etukäteen ja joskus laaditaan vähän aikatauluakin.

Molemmissa on puolensa ja paras tietysti olisi, jos saisi hotellin kulttuurikaupungin läheisyydestä ja meren rannalta.Tällainen kohde voi olla esimerkiksi Ateena.

Kaupunkiloman plussat ja miinukset:
+ näkee kulttuurikohteita ja oppii uutta
+ loma ei ole niin sään ja vuodenajan armoilla
- ruuhkat ja kaupungin hälinä
- suurkaupunkien hotellit usein kalliita ja/tai ahtaita

Rantaloman plussat ja miinukset:
+ kokonaan irti arjen kuvioista
+ turisteille suunnatut palvelut
- huono sää voi pilata loman
- maan tapoihin tutustuminen voi jäädä vähälle

3 kommenttia:

 1. Jaa, mutta eikös olisi parempi valita sellainen kohde, jossa sekä kaupunkiloman että rantaloman hyvät puolet yhdistyvät? Saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla... kohteeksi Euroopassa vaikka Ateena, jolla on puhtaat ja kauniit rannat aivan käden ulottuvilla. Ja liikenneyhteydet rannoille todella loistavat. Aamupäivät ostoksilla ja raunioilla, keskipäivät museoitten viileydessä ja iltapäivät rannalla ja tavernoissa. Ja tanssia löytyy yön lävitse. Pääset palaamaan kotiin ruskettuneena, hyvin syöneenä, matkalaukku pulloillaan shoppailijan saalista ja kameran muistikortti pullollaan nähtävyyksien kuvia. Siinä jää naapuri kateelliseksi...

  VastaaPoista
 2. Kultainen keskitie29. elokuuta 2014 klo 3.12

  Kultainen keskitie sopii tähänkin kiistaan, eli toisinaan rantalomalle ja toisinaan jotain kaupunkia ja sen ihmeitä katselemaan. Itse valitsen jonkin mukavan rantakohteen talven keskellä, jotta pääsee pakkasia ja lumikinoksia välillä karkuun,toisinaan taas veri vetää jotain tuntemattomaan kaupunkiin tutustumaan. Se on kyllä mielestäni totta, ettei kaupunkilomalle kannata lähteä, jos on jo uupumuksen väsyttämä, koska jokainen kaupunki on kuitenkin jonkin verran meluisa, liikennettä ja ihmisiä piisaa ja pitäisi jaksaa kulkea paikasta toiseen.Kaupunkiloma sopii työviikon katkaisijaksi ja mukavaksi piristysruiskeeksi.Ja kaupunkeja on jokaiseen makuun: historiaa tai arkkitehtuuria etsiville, makumatkaa kaipaavalle, shoppailijalle, museofanille, lapsiperheelle jne. Ihan pikkuruiset kyllä viihtyy varmaan paremmin lapio kädessä hiekkarannalla ja veden aalloilla.

  VastaaPoista
 3. Hyvä vertailu. Molemmissa on omat puolensa!

  VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.