sunnuntai 16. elokuuta 2009

Lanzarote

Lanzarote on oma suosikkini Kanarian saarista. Siinä kiehtoo sen ainutlaatuisuus. Kaupungin vilinää tai vehreää luontoa on monessa paikassa. Lanzarotella ei juuri ole kumpaakaan. Maaperä on vulkaanista kiveä. Kuin maa aikojen alussa, kun ensimmäiset elomerkit alkoivat ilmaantua maan päälle. Siellä täällä pieniä kitukasvuisia kasveja ja lintuja pesimässä kiven koloissa.

Kovasta maaperästä johtuen saaren tie ovat melko hyvässä kunnossa. Lanzaroteen kannattaa tutustua vuokra-autolla. Vuokrahinnat ovat edulliset, koska autovarkauksia ei tapahdu oikeastaan lainkaan ja ajokilometritkin pysyvät kohtuun rajoissa. Myös polttoaine on Lanzarotella, kuten koko Kanariansaarilla, melko edullista.

Tieverkko on Lanzarotella melko kattava. Tiet ovat aika kapeita. Korkeuserot ovat melko suuria, mutta päätiet ovat silti suoria. Jos haluaa nauttia ajamisesta niin kannattaa vuokrata hieman perustasoa tehokkaampi auto. Itselläni oli ensimmäisellä kerralla 1.0 litrainen Opel Corsa ja se hyytyi pitkissä loivissa nousuissa. Mäen pääsi aina ylös, mutta vauhti saattoi pudota 20-30 kilometriin tunnissa. Lyhyet jyrkät nousut eivät tuottaneet vaikeuksia kun niihin saattoi ottaa vauhtia. Loivat nousut voivat olla monien kilometrien mittaisia.
Toisella kerralla viisastuin ja vuokrasin maastoauton. Tosin pikkuautokin oli monta kertaa parempi kuin ei autoa lainkaan.

Tärkein nähtävyys Lanzarotella on Timanfayan kansallispuisto. Alueella on tulivuoren purkauksen jäljiltä näkyvissä kraattereita ja laavavirtojen tekemiä jälkiä. Puiston keskiosiin ei päässyt omatoimisesti tutustumaan. Sinne pääsee parhaiten kamelisafarilla tai opastetulla bussikierroksella.

2 kommenttia:

  1. Lanzarote on siis luontomatkaajan kohde, ja vaikka siellä maisema aluksi vaikuttaa todella karulta, on se samalla taianomaisen kaunis. Ja ainakin meille metsien ja järvien keskeltä tuleville mukaavaa vaihtelua. Näkymät vaihtelevat ja merenrannat ovat kauniita, oma suosikkini on ihana Papagayon ranta. Sinne mennessä voitte ihailla matkan varrella Hacha Granden upeita vuorimaisemia. Myös El Golfon laavaranta on kokemisen arvoinen. Suosittelen myös ajomatkaa La Garian suuntaan, jonka vuorenrinteillä kasvatetaan viinirypäleitä viiniä varten. Näkymä on aika erikoinen, koska maaperä pidetään paikoillaan kivirakennelmilla.

    VastaaPoista
  2. Minä taas olen niin metsiin ja vihreyteen tottunut, etten mielelläni mene tuollaisiin kohteisiin. Lanzarotella en ole kyseisestä syystä käynyt, mutta esimerkiksi Santorinilla tilanteen pelasti uskomattomat näkymät, muuten en olisi sielläkään viihtynyt yhtään. Itse tunnen olevani elossa, kun ympärillä on kukoistavaa luontoa, tunnen saavani siitä valtavasti voimia ja energiaa, niin kotimassa kuin ulkomaiden lomakohteissa.

    VastaaPoista

Paikkoja ja ihmisiä

Maita ja kaupunkeja joista on omakohtaista kokemusta. Aina kun ehdin, yritän kirjoittaa yhdestä kohteesta tai kokemuksesta. Kommentoikaa lukemaanne ja tuokaa omia kokemuksianne ja näkemyksiänne peliin.